Vrijdag 2 september om 20.00 uur 'Ordinary Elephant' (USA)

Ordinary Elephant schrijft pakkende liedjes op het snijpunt van country, bluegrass en folk. Het duo bestaande uit echtpaar Peter & Crystal. Damore laat  inspireren door artiesten als Gillian Welch, Guy Clark en David Rawlings. Hun prachtige samenzang in combinatie met rustige instrumentatie van voornamelijk banjo, mandoline en gitaar geeft een harmonische en verrassende uitkomst: intense en geslaagde nummers die toch makkelijk luisteren. Niet voor niks werd het duo 'Artist Of The Year' op de International Folk Music Awards en mogen ze Mary Gauthier tot hun grootste fans rekenen. Met hun laatste album Honest(2019), dat internationaal gezien werd als een van de beste americana albums van het jaar, vestigde het duo zich definitief in de internationale americana wereld. Luister bijvoorbeeld prijsnummer 'Harriet' en je snapt waarom Ordinary "Harriet" (The Old Spruce Sessions) - YouTube

inkom: 15 euro - beperkt publiek 30

Zaterdag 3 september om 20.00 uur 'Nils Decaster & Sara De Smedt'

 

Nils De Caster kan u kennen van talloze projecten: The Pink Flowers, samen met Bruno Deneckere, als violist/acteur van The Brokken Circle Breakdown waarvoor hij muziek speelde en Jock vertolkte. In de film Belgica kruipt hij in de huid van inspecteur De Waele en in De Twaalf is hij advocaat Guillaume Leroy. Concertpodia en opnamestudio's zijn Nils natuurlijke habitat die hij deelde met o.a. Roland Van Campenhout, Johan Verminnen, Bruno Deneckere, Elliott Murphy (VS), Suzanne McDermott (VS), Perry Rose (IRL), Guido Belcanto, Lieven Tavernier, Bart Herman, Derek, HT Roberts.

Sara De Smedt studeerde in 2009 af als master kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut. Met haar eindvoorstelling Mary's Bleeding Heart, eigen composities gebracht door een strijkkwintet en één stem, toerde ze langs Vlaamse podia en nam ze haar plaat op. Ze acteerde Pain Perdu/Gewonnen Brood in de KVS en in Theater Antigone met Gezongen Zeer. Daarna nam ze 5 jaar de rol van Mr Darling in Peter Pan, The Never Ending Story, een musical/arenaspektakel van Music Hall dat vooral in het buitenland speelde (UK, Nederland, Dubai, Kuweit, Taiwan, Qatar...) Ze speelde de boze stiefmoeder in de musical Cinderella van Stany Crets en was ze jarenlang één van de frontzangeressen van The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys. Eind 2020 bracht ze als duo hun eerste studioalbum IT TAKES A BELIEVER uit. Schrijven, spelen, arrangeren, produceren...ze deden het allemaal zelf en maakten er hun album van. De songs en teksten zijn eerlijk en oprecht, met reflecties over hun eigen leven en hun leven samen. Een album over liefde, vergankelijkheid, falen, zoeken en vooral blijven geloven. Klasbak muzikanten  die gloedvolle nummers brengen waarin folk, americana en country nooit ver weg.

Inkom: 10 euro - beperkt publiek 30

Vrijdag 9 september om 20.00 uur 'Karo' & 'Koen Dewulf'

"Chanter Karo-oké" wil mensen van alle leeftijden op een ludieke en toegankelijke manier laten kennis maken met de wereld van het Franse chanson

Koen Dewulf werkt aan een nieuwe comedy-show en zal genieten in Herberg Koning-Ezel. Geef Koen enkel een micro en hij is een comedian pur sang, geef hem een gitaar en hij speelt liedjes, geef hem 4 vrouwen en hij richt een covergroepke (Kalafonia) op. Een van de weinig comedians die door zijn sympathieke niet kwetsende humor ook geschikt is om comedy te brengen voor het verenigingsleven( Steven Goegebuer)

"Zelfs kabouter, elfen en hoogpotige waadvogels hangen aan z'n lippen als Koen zich in het vertelharnas hijst en de bühne bestijgt (Ygor)

beperkt publiek 25 - inkom: 10 euro

 

Vrijdag 16 september om 20.00 uur 'Trouveurs'

Als hedendaagse troubadours brengen Benjamin Steegen (zang, gitaar) en Jef Cardey (gitaar, mandoline) de meest ontroerende en melancholische songs van hun favoriete singer-songwriters, die niet toevallig vaak uit Texas komen. Liefhebbers van pakweg Townes Van Zandt, Blaze Foley en Guy Clark worden op hun wenken bediend. Trouveurs brengt jullie in 2 sets een intieme interpretatie van zorgvuldig uitgekozen liedjes van troost en verdriet die je zullen raken, tot diep in het hart.

inkom:10 euro - beperkt publiek

 

Zondag 18 september om 16.00 uur 'De Ashels'

Twee broers en twee neven, samen al zowat 35 jaar muzikaal actief. Zij spelen muziek waar ze van houden: van instrumentale folk uit West-Europa tot eigen muziek, een streepje klassiek...gezongen momenten, een gevarieerd palet vol verrassingen. De variatie van de muziek, afgewisseld met zang, het bespelen van de verschillende instrumenten gecombineerd met humor en allerlei muzikale wetenswaardigheden maakt elk optreden apart en zeer aantrekkelijk. Ook wetenswaardig: Ashel betekent in het Aalsters dialect ofwel "vreemd en grappig persoon" ofwel een "bussel gestapeld rechtopstaand sprokkelhout". Het vijfde cd 'Circus Terra'. Warm aanbevolen dus.

Paul Garriau: draailier, gitaar, zang - Wilfried De Schepper: cello, dwarsfluit, gitaar, zang - Guido De Meester: percussie, hommel, doedelzak, zang - Ulrich Garriau: tin whistle, low whistle, doedelzak, zang 

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 25

Vrijdag 23 september om 20.00 uur 'Marc Goes'

Met zijn bijna 2 meter lengte ( zittend toch minder) passeer deze 60 plusser tweetalig muzikant en revue bekende en minder bekende songs gesprokkeld uit de bluesy - jazzy - country - wereld met hier en daar een lekker popnummertje. Naargelang de stemming van de locatie, plukt hij uit zijn draaiboek de geschikte songs uit. Hij zingt krachtig, bespeelt zijn 40 jaar 'jonge' gitaar zoals het hoort en uit zijn bleusharps de nodige blue notes....

vrije bijdrage welkom - beperkt publiek 25

Zaterdag 24 september om 20.00 uur 'Goei Marsjandies'

Zondag 25 september om 16.00 uur 'Cosmoz'

"Kozzes" Bert Holvoet en Leiv Hendrickx vormen samen Cosmoz (Cozzekes Moziek). Beide gepassioneerde muziekliefhebbers brengen met veel plezier een reeks akoestische covers net nummers van de jaren '70 tot hedendaagse hits. Luistergenot maar vooral ook meezingplezier zijn de ingrediënten voor een geweldige muzikale trip door te tijd.

vrije bijdrage is welkom ,- beperkt publiek 30

Login Form