Zondag 2 oktober om 16.00 uur 'Et Encore'

Et Encore is geboren in vruchtbare Westvlaamse klei, folkrockband. Daar waar ze oorspronkelijk Ierse en populaire klassiekers speelden evolueerde ze naar een zelfgeschreven repertoire en een eigen geluid. In hun bijzonder levendige set klinkt een Angelsaksische ondertoon, maar is er ook ruimte voor Franse invloeden. Hoewel de groep reeds bogen op 5 cd's zijn er in eerste instantie een pure live-groep. De groep beschikt naast een stevige ritmesectie over voldoende extra troeven: melodieuze uitstapjes, aanstekelijke deuntjes, een podiumfeest als frontzanger en een violist de show steelt. Wie ooit Et Encore aan het werk zag, wil ze zeker nog eens terug zien/horen. In Herberg Koning-Ezel spelen ze een akoestische set!

Beperkt publiek: 25   Inkom: vrije bijdrage

Zaterdag 8 oktober 20.00 uur 'Eric Devries' (Nl)

Al zo'n vier decennia staat Eric Devries middenin de Hollandse Americana. Vanaf 1997 met ene Bj Baartmans, met wie hij door jaren heen steeds op de een of andere manier samenwerkte. Solo, in bands, als onderdeel van Matthews Southern Comfort. Als songwriter wordt hij vergeleken met de besten onder hen, zoals Een Rodney of Guy Clark. Met 'Song & Dance Man' is nu zijn vierde soloalbum verschenen. Een prachtige plaat van een Nederlandse songwriter, die de zogenaamde grote jongens in dit vakgebied recht in de ogen kan kijken.

inkom: 10 euro  - beperkt publiek 25

Vrijdag 14 oktober om 20.00 uur ''Ellis Mane"

Elisa De Pauw is een oorspronkelijke klassiek geschoolde pianist die voornamelijk actief is als songwriter en gitarist bij het Gentse indiekwartet Sonderwalt. In 2020 begon ze ('omwille van de omstandigheden' , ge weet wel) met een solo zijproject met elektrische gitaar, loopstation en drumpad. Haar repertoire omdat fijne indiepop deuntjes, soms al eens met wat zwaarder gitaarwerk, die beïnvloed zijn door Courtney Barnett, Fleetwood Mac en Black Revelation!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 25

Zondag 16 oktober om 16.00 uur Kathleen Vandenhoudt

 

Vrijdag 21 oktober om 20.00 uur 'Little Kim & Bruno Deneckere' (try-out)

Kimberly Claeys, gekend als frontvrouw bij Kadril en als backing vocaliste bij Guido Belcanto, strekt haar eigen vleugels uit! In het najaar van 2022 brengt ze haar eerste plaat uit die 'moederland' zal heten. De Nederlandstalige songs, geschreven (of vertaald) door Guido Belcanto, Lieven Tavernier en Bruno Deneckere, zullen een roots- en countryjasjes aangemeten krijgen. 'Het broederschap' de vast band van Guido Belcanto, zal ook Kimberly zowel op de plaat als live van de juiste klankkleur voorzien. Het is Guido zelf die de productie voor zijn rekening neemt en zijn poulain mee wil lanceren. Eerste single voorzien in maart. In Herberg Koning-Ezel begeleid door Bruno Deneckere!

Inkom: 12 euro - beperkt publiek 35

 

Zondag 23 oktober om 16.00 uur 'Katy Too'

Katy Too is singer-songwriter Leen De Haes uit Kalmhout, afkomstig uit Heist-op-den-Berg .Ze groeide op maar haar ouders' lp-verzameling uit de sixties en seventies zoals The Beatles, Bruce Springsteen, The Mamas and the Papas, Abba, Dolly Parton, ... Dat hoor je ook in haar songs die behendig laveren tussen poprock, folk, counrty & singer-song. Zo werd ze vergeleken met straffe madammen uit deze genres: Emmylou Harris, Carole King, Suzanne Vega en Michelle Shocked. Katy Too bracht tot op heden twee full albums uit 'Guest For Honey' (2012) en 'Nine Lives' (2016). Nu is Katy Too klaar met een nieuw album 'Fortysomething' (release maart 2022). Fortysomething is een persoonlijke plaat waarin de luisteraar wordt meegenomen in de wereld zoals Leen die ervaart als veertiger!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 25

Vrijdag 28 oktober om 20.00 uur

'Kuusi'

Kuusi, het soloproject van Fien Druyts, begeeft zich graag op de desolate, mistige en ijle paden. Geïnspireerd door andere neoclassicistische en indiefolkartiesten zoals Agnes Obel, Olafur Arnalds, Ane Brun,....maakt zij warme, muzikale dekentjes die je gewoon over je heen moet laten vallen en je zachtjes kan laten indommelen.

"Haar naam klinkt als een Finse prinses, haar stem als die van Scandinavische bergnimf en haar liedjes als die van een zusje van Ane Brun of Anna Ternheim"

vrije bijdrage - bepekt publiek 25

Zaterdag 29 oktober om 19.00 uur 'Franse Avond' met kaasplank en optreden 

'Au Bord De La Scéne' (volzet)

vzw Meaningfool organiseert een 'Franse Avond', voor het optreden van "Au bord De La Scéne" een Franse kaasplank. Fransen eten hap om hap altijd hun brood bij de kaas. Zeg overigens nooit dat een kaas stinkt, maar maar liever dat de desbetreffende kaas veel karakter heeft, oftewel beaucoup de caractère!

'Au Bord De La Scéne' neemt je mee op een muzikale reis doorheen de rijke geschiedenis van het Franse chanson. één ding hebben de bekende (maar soms ook verrassende) nummers gemeen: ze nestelen zich in je oorschelpen en wekken de neiging op om spontaan mee te zingen of te neuriën. Lieven, Rudy, Katrien en Steven hebben hun muzikale sporen reeds jarenlang verdiend in verschillende projecten. Een doorgedreven doch smakelijk dieet van baguettes, fromage et vin volstond dan ook om volledig in de juiste sfeer te komen.

Inkom: eten en optreden 20 euro     Beperkt publiek: 30

 

 

Login Form