Maandag 1 mei om 16.00 uur H.T. Roberts, Nils Decaster, Bruno Deneckere & Kathleen Vandenhoudt

 

Zondag 7 mei om 16.00 uur Michel Gillain  muzikale vertelling 'Nicolaes Cleynaerts'

Michel Gillain vertelt het verhaal van Nicolaes Cleynaerts, uit Diest afkomstig en theoloog aan de universiteit van Leuven in de woelige eerste helft van de 16 eeuw. Als moedige idealist geraakt Cleynaerts in de ban van de Arabische taal en de Koran, en geraakt overtuigd van een mogelijk dialoog tussen Islam en Christendom. Hij trekt te paard naar Fez, land van "de vijand", en dit in volle inquisitie...De meest emotionele momenten worden opgeluisterd door het duo Rosas del Alma: Michel (flamencogitaar) en Ann Heyen (nychelharpa). Cleynaerts' levensloop en gaat dus van Vlaamse Polyfonie over naar pure flamenco. Michel is één van de beste flamenco gitarist in België! Absolute aanrader.

Inkom: 12 euro   Beperkt publiek: 30

Zaterdag 13 mei om 20.00 uur 'Donkeys Blues' Pianoman Marc Borms nodigt uit voor de Donkeys sessies

met gast Jack Thysen!

Jack Thysen 'From slavery to Freedom Night' Professioneel bassist sinds '65. Legendarische bassist van de Lea Gilmore gospel concerten. Deze avond wordt een negro- spirituals tribute, een gesprek tussen piano en bas.

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 30

Zaterdag 20 mei om 20.00 uur The Coo 

Wat kan muziek toch magisch zijn. Er is niks mooier dan twee muzikanten die elkaar vinden. Wanneer er iets bijzonder gebeurt wanneer ze samenspelen. Het was het geval bij de Brit Matt Arthur en de Nederlandse Jara Holdert. Ze leerden elkaar toevallig kennen tijdens een gedeeld concert in Amsterdam in 2016. Ze luisterden naar elkaars muziek en het leek alsof ze elkaar al jaren kenden. De eerste song die ze samenspeelden was pure magie. Het speelplezier spatte er vanaf. The Coo was geboren. De warme, melancholische liefdesliedjes doen denken aan folk en pop uit de sixties en seventies, artiesten als Carole King & James Taylor, Crosby Stills, Nash&Young en hedendaagse artiesten zoals Sarah Lee, Guthrie & Jonny Irion en Angus & Julia Stone.

Inkom: 10 euro - beperkt publiek: 25

Zondag 21 mei om 16.00 uur 'Et Encore'

Folkrockband Et Encore is geboren in vruchtbare Westvlaamse klei. Daar waar ze oorspronkelijk Ierse en populaire klassiekers speelden evolueerden ze naar een zelfgeschreven repertoire en een eigen geluid. In hun bijzonder levendige set klinkt en Angelsaksische ondertoon, maar is er ook ruimte voor Franse invloeden. Hoewel de groep reeds kan bogen op 5 cd's zijn ze in eerste instantie een pure live-groep. De groep beschikt naast een stevige ritmesectie over voldoende extra troeven: melodieuze uitstapjes, aanstekelijke deuntjes, een podiumbeest als frontzanger en een violist die de show steelt. Wie ooit Et Encore aan het werk zag, wil ze zeker nog eens terug/zien!

ET ENCORE speelt akoestisch in Herberg Koning Ezel!

Et Encore= stevige folkrock en dito ambiance

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 30

 

Vrijdag 26 mei om 20.00 uur 'Jazz-up'

Jazz-Up trio: piano, bas en sax...eenvoudiger kan het niet. Samen met het publiek grasduint het Jazz-Up in het rijke verleden van de Jazz standards. Af en toe een speciale gast en een aangepaste programma, zoals een Duke Ellington- of Thelonius Monk-special.

Karle Van Marcke (piano), Wim van der Elst (saxfoon) en Mattias Biesbrouck (bas)

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 30

Zondag 28 mei om16.00uur Bluebird's Sundays

Wie Kathleen Vandenhoudt kent weet dat deze zondagen stuk voor stuk pareltjes gaan zijn met alleen maar schoon volk op het podium. Een streling voor het oor en hat hart!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 35

Login Form