Zondag 1 mei om 16.00 uur Patt Mayeu & Son

Op een zondag je ogen sluiten en je langs een eindeloze verlaten highway te wanen in een oude pick - up truck. Zet de autoradio op het country & blueskanaal. Luister naar de nummers uit vervlogen gloriedagen van de jaren 50. Een liedje over het leven langs de troebele oevers van de Missisippi en de bluesdelta. Je hart begint te bonken op het stalenritmte van een goederentrein of het huilen van een mondharmonica in een verlaten schuur. Patt Mayeu & son Frodo vervoeren jullie nu naar deze blues roots.

vrije bijdrage is welkom - bepekt publiek 30

Vrijdag 6 mei om 20.00 uur Ernst Löw & Deborah Ostrega 

Holland-België

In de nacht van 7 op 8 september 2013 gingen Deborah Ostrega en Ernst Löw voor het eerst met elkaar naar bed. De vonken spatten ervan af en bleven hangen, bouwden een mooi vuur op en zodoende werden de twee een liefdeskoppel. "Nee, we gaan niet zingen, niet samen op één podium," beloofden de twee artiesten, "daar komt toch enkel rottigheid van ..." Twee maanden later, op een drieste avond nemen ze echter (voor de lol) een liedje van Ernst op, in duet vorm. Twee weken later wordt het nummer voor het eerst gespeeld op Radio 1. "Tja, en toen moesten we wel..." Zodoende toeren de twee al 7 jaar met een resem liedjes door heel Vlaanderen. Van kerk tot cultureel centrum, van open haard tot festival...In het programma België - Holland brengen Deborah en Ernst, gewapend met gitaar en twee stemmen, songs uit het Boek der Belgische en Hollandse Kleinkunst. Ze brengen deze songs op hun eigen persoonlijke wijze. Hun uitgebreid repertoire bevat nummers van Bram Vermeulen, Ramses Shaffy, Ann Christi, Jef van Nuytzel, Té Lau, Raymond van het Groenewoud, Wim De Craene, Kris De Bruyne, Madoo, Will Ferdy, Ernst Löw, Hans de Booy, De Dijk, Komil Foo, Stijn Meuris, Jacques Brell...e.a.

Inkom 10 euro - beperkt publiek 25

Zondag 8 mei om 16.00 uur 'Miss Jones trio' (jazz)

Het 'Miss Jones Trio' is zeker niet wat je verwacht wanneer je op de naam afgaat. De 'Miss' laat vermoeden dat er een dame in het spel is en het trio is soms een kwartet. Het brengen van Standard jazz laat deze muzikanten toe elkaar uit te dagen en muziek te brengen die ook onvoorspelbaar blijft daar er doorgaans niet gezamenlijk gerepeteerd wordt. Wat er gebeurt komt er de sfeer  van het moment en is steeds weer een beetje een avontuurlijk genot voor de muzikanten.

Wim Van der Elst (tenorsaxofoon) , Ignace Michiels (gitaar) , Arnold De Schepper (bas) en Arne De Schepper (drums)

vrije bijdrage welkom - beperkt publiek 30

Zondag 15 mei om 16.00 New Orleans Impressions

(door gezondheidsproblemen van Norbert gaat optreden niet door)

Norbert Detaeye - Bruno van Acoleyen - Filip Verneertoor

Een concert met Norbert Detaeye, Filip Verneert en Bruno Van Acoleyn is een kennismaking met de authentieke muziek die gegroeid en vergroeid is met het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika, met de stad New-Orleans als centrum, en de grote uitstraling ervan op pakweg honderd jaar Westerse populaire muziek. Met een repertoire bestaande uit composities van King Oliver en Jelly Roll Morton tot Dr. John en Randy Newman.

Nobert (piano & vocals), Bruno (trompet) & Filip Verneert (guitar & banjo)

inkom 10 euro - beperkt publiek 35

Vrijdag 20 mei om 20.00uur Lena - HT Roberts - Dennis Koonstra

Zondag 29 mei om 16.00 uur 'Hedwig Peep' Peetermans

Tijdens de covid-lockdown zette Hedwig Peetermans, ook gekend als Levien, zich aan zijn keukentafel om wat te jammen. Hij vond er zo zijn eerste muzikale liefde terug de 'roots' muziek. Enkele liedjes uit zijn jeugd doken ook terug op en werden "guilty pleasures". Zo ontstond zijn nieuw programma. Met zijn rauwe, hese stem, gevormd door kroegen en achterafzalen heeft hij een heel specifiek stemgeluid dat erg aan Tom Waits doet denken. Dat is dan ook zijn toepasselijke bijnaam, de Vlaamse Tom Waits. In zijn programma brengt hij prachtige covers van Solomon Burke, John Prine, Tom Waits, Brice Springsteen, enz...Aan de nummers geeft hij een eigen twist wat ze soms mooier maakt dan het origineel. 

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 25

 

Login Form