Zondag 4 juni om 16.00 uur 'Trouveurs'

Trouveurs zijn een americana-duo uit Brussel. Als hedendaagse troubadours brengen Benjamin Steegen (zang, gitaar) en Jeff Cardey (gitaar, mandoline) de meest ontroerende en melancholische songs van hun favoriete singer - songwriters, die niet toevallig vaak uit texas komen. Liefhebbers van pakweg Townes Van Zandt en Guy Clark worden op hun wenken bediend. Bluegrass- liefhebbers kennen Benjamin Steegen (1975) als stichtend lid van de Belgische band Sons of Navarone, waar hij zich liet opmerken als een veelzijdig vocalist. Vanaf 2011 keert hij terug naar zijn eerste muzikale liefde: Amerikaanse folk en singer-songwriters bij ons (relatief) onbekend zijn. Jeff Cardey (1974) is een Canadese mandoline- gitaarvirtuoos die door de liefde in Brussel belandde. Hij studeerde klassieke gitaar aan de University of Toronto, maar is thuis in allerlei genres, van jazz en fusion tot old-time en bluegrass. Tegenwoordig is hij actief in drie bands (Rawhide, Tennessee Studs en Louvat Bros), waarmee hij heeft opgetreden in heel Europa, de USA, en zelfs India!

Inkom: 10 euro - beperkt publiek 30

Vrijdag 9 juni om 20.00 uur 'The Lasses'

The LASSES is een Nederlands duo uit Amsterdam bestaande uit Sophie Janna en Margot Merah. Hun muziek wordt meestal omschreven als folk of roots, met een duidelijke link naar de Ierse, Amerikaanse en Schotse folktradities. Met hun betoverende samenzang brengen The Lasses de mooiste songs uit Schotland. Liedjes met prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde. Sophie Janna en Margot Merah bezingen met loepzuivere samenzang de rijke geschiedenis van Caledonia,  begeleid door warm gitaar- en ukelelespel, de bijzondere percussie van bodhrän. Voel de wind in de Schots Highlands, ruik de heide van de Lowlands en geniet van deze ode aan Schotland. Je zit met de artiest op het toneel. The Lasses als thuiskomen met ons fijn publiek in Herberg Koning-Ezel

Inkom: 12 euro - beperkt publiek: 35

Vrijdag 16 juni om 20.00 uur 'Donkys Blues' Marc Borms en Norbert Detaeye

Norbert Detaeye 'Piano Songs from the South' Norbert, ereburger van New Orleans, en woonachtig in het Gentse Storyville, is de grootste muzikale invloed van "gastheer" Marc Borms. Samen omvatten ze véél meer dan 100 jaar blues, gospel & New Orleans vibes en bespelen ze 176 - oftewel 2 keer 88 - toetsten.

Inkom: 15 euro  Beperkt publiek 35

Zondag 18 juni om 16.00 uur Stash (Gunter Verspecht - H.T. Roberts)


 

Vrijdag 23 juni om 20.00 uur Jazz-up

Zondag 25 juni om 16.00 uur Liselotte Van Dooren trio

Login Form