Vrijdag 1 juli om 20.00 uur 'Laura Kits" (nl)

VZW Meaningfool opent 'De zomer op volle toeren' met Laura Kits. Laura is een zangeres en songwriter uit Amsterdam, geboren 1989. Ze maakt countrymuziek geïnspireerd door artiesten als Miranda Lambert en Kacey Musgraves. Laura maakt Europese country met Amerikaanse wortels. Ze maakt toegankelijke en originele muziek. De originaliteit zit hem vooral in de lyrics, waarin de zangeres poëzie, oprechtheid en humor combineert. De arrangementen passen in de traditie van klassieke country-pop, en zitten toch vol met subtiele twists.

vrije bijdrage welkom - beperkt publiek 30

Zondag 3 juli om 16.00 uur 'Meander'

 

Met een warm en eigen geluid maakt Meander Nederlandstalige muziek die niemand onberoerd laat. Niet zomaar liedteksten, maar verhalen over het leven met zijn fragiele en iets ruwere kanten. Nummers met een bitterzoet randje waarin telkens weer iets nieuws te ontdekken. Hun deelname aan de elfde editie van de Nekka  - wedstrijd tot een derde plek in de finale, de Lalapop - en de publiekprijs. 

Luminous Dash schrijft:

"Zangeres Justine Baert, keyboardspeelster Lieze Borms, gitarist Laurens Hebberecht en drummer Dries Merckx gaan er prat op dat ze kleinkunst maken die net een tikkeltje anders is. Dat impliceert Nederlandstalige teksten. Niet dat we niet naar anderstalige teksten luisteren, maar muziek in je moedertaal dwingt je bijna automatisch om te luisteren en in het geval van Meander is dat een surplus (...) Meander maakt inderdaad geen kleinkunst , zoiets noem je luistermuziek"

vrij bijdrage is welkom - publiek publiek 30

Zondag 10 juli om 16.00 uur 'Bruno Deneckere en Bart Vervaeck'

 

Bruno Deneckere was eens voorman van de Gentse rockgroep The Pink Flowers. Vanaf 1998 werkt hij onder zijn naam, maakte een aantal bijzondere americana platen en kreeg tot vaste voet onder de grond in het circuit van Amerikaanse folk en outlaw songwriters. Amerikaanse/folk op zijn mooist en zijn best. Hij werkte samen met enkele Vlaamse grootheden. Bruno zal bijgestaan zijn door Bart Vervaeck, een virtuoos Vlaams snarenmens op gitaar en pedalsteel.

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 40

Maandag 11 juli om 16.00 uur 'Koen Dewulf'

Koen Dewulf is - zo zegt hij zelf - op het podium geboren. Koen is comedian - zanger - rijmelaar - een echte all rounder. Soms een scherpe analist, dan weer een absurdist! Soms lyrisch en dan weer down - to - earth!

Aanvankelijk wou hij zowel Willem Vermandere, Stef Bos als Urbanus worden. Na uitgebreid marktonderzoek moest hij helaas constateren die die reeds bestonden. En dus was het een veel betere zet om gewoon zichzelf te blijven!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 30

Zondag 17 juli om 16.00 uur Kathleen Vandenhoudt

Kathleen Vandenhoudt is bij uitstek trabadour van hart en vleugels. Ze bezingt met een zuivere nonchalance het leven en de liefde in al zijn rauwheid en pracht gewapend met een paar gouden stembanden, een degelijk gitaarspel en een paar straffe songs. Kathleen brengt troost. Gedijen op haar zeen is thuisgekomen. Kahleen is één van de huismuzikanten van Herberg Koning-Ezel!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 25

Donderdag 21 juli om 16.00 uur 'Little Chris'

Chris is gitarist bij verschillende bands en artiesten zoals Paul Michiels, Soulsiter, Gunther Neefs, Boogie Boy, Floyd Matters, e.a. ...

Chris speelt solo en brengt covers van David Bowie, Pink Floyd, Queen, Golden Earring en vele andere covers van de jaren '60, '70 en '80. Eind 2021 geeft hij een eigen single  'Heaven Has Sent Us An Angel' uitgebracht die werd onthaald door vele radio's.

vrije bijdrage - beperkt publiek

Zondag 24 juli om 16.00 uur 'Curly en Grey'

 

Curly & Grey laten hun stemmen in elkaar smelten doorheen classics - ballads - new wave en dance hits, dit alles in hun eigen, frisse akoestische versies.

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 30

Vrijdag 29 juli om 20.00 Pierre van Holsbeeck (blues)

Zondag 31 juli om 16.00 uur Cisco Herzhaft & Tom De Wulf

Cisco Herzhaft is een Frans virtuoos gitarist en zanger, speelt blues, folk en ragtime en is gespecialiseerd in slide en fingerpicking. In zijn jonge jaren speelde hij nog aan de zijde van John Lee Hooker...en nu speelt hij voornamelijk in Frankrijk en regelmatig in Canada. Tom De Wulf (Bruno Deneckere, Fernant Zeste, Shape Shifted,...). Beide muzikanten hebben elkaar aan het werk gezien in Doornik en zijn nu als duo in zee gegaan om op te treden in België. Als duo swingen ze de pan uit! 

vrije bijdrage welkom - bepekt publiek 40

 

 

 

 

Login Form