Zondag 7 augustus om 16.00 uur 'Derek & Nils De Caster'

'De Dichters'

Derek & Nils De Caster - De Dichters - een duoconcert Serge Gainsbourg zei: La poésie déclamee est insupportable (voordacht van poëzie is ondraaglijk). Een goeie voorzet voor Derek om zijn favoriete dichters op muziek te zetten met de weelderige steun van multi-instrumentalist Nils De Caster op viool,, lapsteel en mandoline. Derek is een muzikale poëet die een portie rock & roll niet schuwt. Zelfs in zijn liedjesteksten die hij voor de rockgroep Derek & the Dirt schrijft zie je die signatuur, die kleuren vaak buiten het rock & roll jargon. Daar zitten Bob Dylan en Patti Smith voor iets tussen want via die twee leerde hij al vroeg Arthur Rimbaud, Paul Verlaine, Allen Ginsberg en Dylan Thomas kennen. Ook Jotie T'Hooft, een generatie- en streekgenoot, kroop met z'n romantisch geflirt met de dood, al snel onder zijn vel ...waar de nihilistische Fernando Pessoa ook niet meer weg te denken. Later ontdekking was het oeuvre van Charles Bukowski met zijn prozaïsche straatbenadering van de poëzie ...net als enkele schaarse gedichten van Louis Paul Boon. Mysterieuze penseeldichters zoals o.a. Léon Spillaert en Michaël Borremans inspireerden tot het schrijven van songs ...of het zingen van passende gedichten bij hun schilderijen. Laat het duidelijk zijn: De Dichters is geen lezing, maar een concert van Derek en Nils De Caster!

 

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 35

 

Zondag 14 augustus om 16.00 uur 'Vos en Wezel'

'Vos & Wezel' spelen terug en nu in de zomerse tuin van Herberg 'Koning-Ezel', 'Kolders' is een hommage aan de kleinkunst: een liedjesverhaal doorspekt met papabels, mythes en anekdotes over het genre, de vele liederen die de afgelopen vijftig jaar werden gemaakt en de artiesten die daarbij een, cruciale rol speelden. Neem daarnaast nog het eigen werk van Vos & Wezel, in combinatie met de vele betekenissen van het prachtige woord 'kolder', en je krijgt een gevarieerd aanbod waar zowel lach en traan als bagage en wetenschap een prominente plek krijgen.

vrije bijdrage is welkom - bepekt publiek 35

Maandag 15 augustus om 16.00 uur 'Lena' (singer-songwriter)

In 2021 is de absolute ontdekking in Herberg Koning-Ezel , Lena singer-songwriter, die in het voorjaar al speelde. Met haar muziek zal de  zon stralen in de zomerse concerten. Lena Wauters uit Opwijk bracht een cd-uit in de zomer 2021 'Here and Beyond' met muzikanten Bruno Deneckere, Pascal Michiels, H.T.Roberts en zijn zoon Dennis. Lena zal begeleid door zijn zoon Dennis Koonstra en H.T. Roberts.

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 35

Zondag 21 augustus om 15.00 uur 'Donald Funk'

Donald Funk(We Make Funk Great Again) is ontstaan uit een jeugdige passie voor funk. De band combineert seventies funk met jazz en fusion invloeden. Daarbij worden heel aparte versies van bekende songs niet geschuwd, een verrassende combinatie!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 35

Vrijdag 26 augustus om 20.00 uur "De Calle"  

Pascal Audenaert heeft een grote passie in zijn leven: kleinkunst. Als een troubadour reist hij cultuurcafé's , festivals en betere bruine kroegen af in België en Nederland om er het publiek te verheugen met zijn gitaar en al die mooi teksten van weleer. Bouwdewijn de Groot, Wim Decraene, Ramses Schaffy en zijn eigen superidool Armand - allemaal passeren ze de revue. Mooie poëtische liederen of protestsongs , met een mening vol lyriek.

vrije bijdrage welkom - beperkt publiek 25

Zondag 28 augustus om 16.00 uur 'De Balkende Ezel'

De Balkende Ezel, dat zijn Katrien De Lombaert, Lieven D'Hondt, Rudy Van Den Nest en Steven D'Hondt en samen brengen zij een heerlijke set Nederlandstalige nummers! De Balkende Ezel komen uit de stal. Zin om mee te balken met een eigenzinnige maar zeer toegankelijk set De Balkende Ezel stoft Nederlandstalige pop (kleinkunst) af!

vrije bijdrage - bepekt publiek 35 

 

 

 

Login Form