Zondag 2 april Roland Van Campenhout & Nils Decaster (volzet)

Vrijdag 7 april om 20.00 uur

'Dieter van der Westen & Eric van der Westen (Nl) (uitgesteld)

De veelzijdige broers Dieter en Eric schreven tijdens de coronacrisis voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop met de titel "The Sun Will Rise Again". Het album dat ze presenteerden vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam werd met veel lof ontvangen in de Nederlandse en Vlaamse pers. Op 'The Sun Will Rise Again" zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric speelt contrabas en verzorgt de backing vocals.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij o.a. met de zes koppige Dieter van der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij band leider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en samenspeelde met o.a. Blof, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest. Eric is groot geworden in de jazz en licht muziek, is een van Nederlands bekendste jazz bassisten en speelde met onder meer Eric Vloeimans, Martin Fondse en Turkse popster Sezen Aksu.

 

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting. Van verstilde Roots folk liedjes tot groovende Americana.

Inkom: 12 euro - beperkt publiek 25

Vrijdag 14 april om 20.00 uur Donkeys Blues pianoman Marc Borms nodigt uit voor de Donkeys sessies!

Jan Bruynooghe 'Picklin, Ticklin & Singin' Night 7

Zanger en gitarist met een passie voor fingerpicking, Americana en Waits. Maar zeker ook MS John Hurt, Skip James, Blind Blake en Dylan. En Lyle Lovett.

Een avond van 100 jaar pickin' & singin' in a nutshell.

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek

Zondag 16 april om 16.00 uur 'Johannes Wannyn' (duo)

 Johannes kent u misschien als gitarist en zanger bij Old Salt, Strograss, People in House of het KleinkunstKollektief. In 2012 bracht hij een EP voor het eerst eigen Nederlandstalige werk uit en hij werd derde tijdens de Nekkawedstrijd in 2014. Na een aantal jaren focus op andere projecten werd de goesting groot om opnieuw een meer persoonlijke vertaal te vertellen. Vanaf 2021 leerde hij claw - hammer banjo spelen en hij schreef op een aantal maanden tijd minstens één toekomstige plaat bijeen. Samen met Willem De Deygere spreidt hij een warm muzikaal deken, waarin de grote en kleien verhalen van het leven zich graag laten vertellen. Heel persoonlijke en maatschappijkritische teksten staan centraal, steeds door een filosofische bril en met humor. Johannes stelt vragen en brengt een ode aan de twijfel!

vrije bijdrage - beperkt publiek 25

20 en 21 april om 20.00 uur Stand-up Gerrit Caudron 'Première'(volzet)

En nu is het aan mij!

Vanaf de jaren 80 toerde Gerrit Caudron met verschillende pop groepen in Vlaanderen en Nederland. Zijn komische teksten bezorgden hem de naam 'uitvinder van de kolderpop'. Daarnaast schreef hij ook sporadisch kortverhalen voor de BRT. Vanaf 2000 begon hij met schrijven van toneel en musicals. Ondertussen werden een elftal van zijn stukken opgevoerd en nu vindt hij de tijd rijp om zelf naar buiten te komen met zijn absurde humor.

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 35

Zondag 23 april om 16.00 uur Kathleen Vandenhoudt

Vrijdag 28 april om 20.00 uur Jazz Up

vrije bijdrage is welkom

Zondag 30 april om 16.00 uur Patt Mayeu & Son 'The Bleus Notes'

Naast onze vertrouwde blues- optredens brengen we ook de voorstelling 'The Blues Notes'. Het is een muzikale vertelling met live- nummers en projecties: een reis doorheen de geschiedenis van de aller- vroegste blues. Zo'n 120 jaar geleden ontstond de eerste blues langs de troebele oevers van de Mississippi. We maken een muzikale reis doorheen de geschiedenis van het gebied dat later bekend zal worden als blues- Delta. In mijn voorstelling, met projecties en de live- muziek, gaan we op zoek naar de vroegste blues. Zelfs een niet- blues liefhebber zal de authentieke blues voortaan anders gaan beluisteren. 'The Blues Notes' zorgt steeds voor een sfeervolle 'andere' blues- avond!

vrije bijdrage is welkom - beperkt publiek 25

Login Form